Leider in elementaire biologische zwavel

Duurzaam

Beter bestand tegen wegspoelen

Gebruiksvriendelijk

Geen stofontwikkelingen

Stabiele formule

Geen zelfontbranding

Waarom is zwavel belangrijk?
 

Zwavel (S) is één van de elementen die essentieel is voor plantengroei. De behoefte van zwavel is sterk gekoppeld aan die van Stikstof (N), deze nutriënten werken in synergie met elkaar. De (plant)behoefte voor zwavel is gelijk aan en overtreft soms te behoefte aan Fosfor (P).

 

Zwavel vervult een veelheid van vitale functies in de biochemie van de plant. Het is een bouwstenen van aminozuren zoals cysteïne en methionine. Het is essentieel voor de vorming van vitamines zoals biotine en thiamine en een veelheid van stoffen in de plant inclusief chlorofyl dat als bladgroen voor fotosynthese zorgt. Als er een tekort aan zwavel is, lijdt zowel de opbrengst als de kwaliteit van de planten schade. Planten met zwavelgebrek blijven opvallend klein en spichtig. De jonge bladeren zijn lichtgroen tot geel en in het geval van groentes is de knolvorming minder. Het oliegehalte van zaden is minder en de rijping van fruit is vertraagd.

 

Zwavel wordt een steeds belangrijkere (biologische) meststof. De voedselproductie wereldwijd stijgt terwijl de input van zwavel uit grond en deposities uit de lucht afneemt. Door verlaging van onder andere het zwavelgehalte in dieselolie de afgelopen decennia, is er minder zwavel uit depositie beschikbaar voor de plant.
En is bemesting met zwavel noodzakelijk.

DE PRODUCTIE
PROMO_edited.png
VLOEIBARE ZWAVEL
PROMO1_edited.png