top of page
Green_Wave (004.png

Product

Non fossiele biologische zwavelsuspensie

vinkje_edited.png

Duurzaam          

vinkje_edited.png

Beter bestand tegen wegspoelen

vinkje_edited.png

Gebruiksvriendelijk

vinkje_edited.png

Geen stofontwikkeling 

vinkje_edited.png

Stabiele formule

vinkje_edited.png

Geen zelfontbranding

Waarom bio zwavel?

 

Zwavel (S) is één van de elementen die essentieel is voor plantengroei. De behoefte van zwavel is sterk gekoppeld aan die van Stikstof (N), deze nutriënten werken in synergie met elkaar. De (plant)behoefte voor zwavel is gelijk aan en overtreft soms te behoefte aan Fosfor (P).

 

Zwavel vervult een veelheid van vitale functies in de biochemie van de plant. Het is een bouwsteen van aminozuren zoals cysteïne en methionine. Het is essentieel voor de vorming van vitamines zoals biotine en thiamine en een veelheid van stoffen in de plant inclusief chlorofyl dat als bladgroen voor fotosynthese zorgt. Als er een tekort aan zwavel is, lijdt zowel de opbrengst als de kwaliteit van de planten schade. Planten met zwavelgebrek blijven opvallend klein en spichtig. De jonge bladeren zijn lichtgroen tot geel en in het geval van groentes is de knolvorming minder. Door de snelle oxidatie in de grond wordt de stikstof optimaal opgenomen door de plant. Daarnaast zorgen de micro-afmetingen van de zwaveldeeltjes voor een groter contactoppervlak, wat de effectiviteit van het product vergroot.

Ons biologische non fossiele zwavel product is daarnaast ook nog circulair door de herkomst vanuit de waterzuivering van Paques te Balk. Sulfide rijk biogas wordt hierbij met behulp van de Thiopaq® installatie geoxideerd naar elementair zwavel. Meer hierover vindt u op de volgende website: THIOPAQ® - PAQUES.

 

Zwavel wordt een steeds belangrijkere (biologische) meststof. De voedselproductie wereldwijd stijgt terwijl de input van zwavel uit grond en deposities uit de lucht afneemt. Door verlaging van onder andere het zwavelgehalte in dieselolie de afgelopen decennia, is er minder zwavel uit depositie beschikbaar voor de plant en is bemesting met zwavel noodzakelijk.

Vloeibare zwavel
Fertipaq zwavel schenk foto.webp
Productie
Zwavel cake
image.png
bottom of page